TikTok a recunoscut că a eliminat o campanie de influenţare a votului în favoarea lui Călin Georgescu, însă abia pe 29 noiembrie
TikTok a recunoscut că a eliminat mai multe campanii de influenţare a votului în România.
O reţea îl susţinea pe Călin Georgescu, care a câştigat primul tur la alegerile prezidenţiale din România.
Aceste campanii au fost eliminate abia vineri, 29 noiembrie, la cinci zile după primul tur.
Compania de social media a fost interogată în faţa Parlamentului European pentru a răspunde acuzaţiilor potrivit cărora nu a gestionat în mod corespunzător conţinutul politic legat de alegerile prezidenţiale din România.
Reprezentanţii TikTok au dezvăluit că au eliminat două campanii care vizau alegătorii români şi o campanie cunoscută pe care o legaseră anterior de Sputnik, post de ştiri susţinut de Kremlin, şi care apăruse din nou pe platforma sa, potrivit Politico.
Toate aceste campanii au fost întrerupte vineri, 29 noiembrie – între primul tur al alegerilor prezidenţiale şi alegerile parlamentare de duminică, 1 decembrie.
Două tentative au fost lansate chiar din România, au declarat reprezentanţii TikTok. O reţea a încercat să îl promoveze pe Călin Georgescu, iar o alta a încercat să îl promoveze pe Mircea Geoană.
Reprezentanţii TikTok au adăugat că 66.000 de conturi false au fost şterse înainte de alegeri. Anterior, a fost eliminat un cont cu 299.000 de urmăritori legat de partidul AUR, a declarat Caroline Greer, director de politici publice la TikTok.
Greer a declarat că TikTok are 6.000 de moderatori de conţinut în Europa, inclusiv 95 care vorbesc limba română, împreună cu o companie parteneră de fact-checking.
„Ce naiba făceau în timpul alegerilor?”, a întrebat Dirk Gotink, europarlamentar din partea Partidului Popular European. Acesta a declarat la audiere că un candidat a avut 150 de milioane de vizualizări pe platformă, de trei ori mai mult decât oricare altul.
CSAT a transmis că TikTok a influenţat alegerile prezidenţiale din România
„Un candidat la alegerile prezidenţiale a beneficiat de o expunere masivă pe fondul tratamentului preferenţial pe care platforma TikTok l-a acordat acestuia prin faptul că nu l-a marcat drept candidat politic”, arată CSAT.
sursa : Mediafax