O pisică sălbatică, exemplar rar întâlnit, a fost surprinsă și fotografiată în Parcul Naţional Retezat
Un frumos exemplar de pisică sălbatică a putut fi fotografiat în Parcul Naţional Retezat în cursul unei acţiuni de monitorizare a faunei din zonă, desfăşurată de angajaţii Administraţiei Parcului Naţional Retezat (APNR). Pisica sălbatică este un animal solitar, care este văzut foarte rar de oameni în mediul său natural. Este protejată prin convenţii internaţionale, iar în România ar exista circa 10.000 de exemplare. Vânează noaptea şi se hrăneşte cu mamifere mici şi cu păsări.
Fotografia cu felina sălbatică a fost postată, marţi, pe pagina oficială de Facebook a APNR, care aminteşte că Parcul Naţional Retezat adăposteşte 55 de specii de mamifere, adică 23% dintre speciile de mamifere terestre ale Europei.
Pentru iubitorii de pisici vrem să împărtăşim un exemplar minunat de pisică sălbatică (Felis Silvestris) din Parcul Naţional Retezat, surprinsă de colega noastră Lucia Ursu – Educaţie şi comunităţi APNR, într-o acţiune de monitorizare desfăşurată în decursul săptămânii trecute.
Datorită habitatelor sale diverse, naturale sau puţin modificate de intervenţia umană, Parcul Naţional Retezat adăposteşte un număr de 55 de specii de mamifere, peste 23% din mamiferele terestre ale Europei. Parcul oferă condiţii pentru supravieţuirea celor mai importante dintre carnivorele mari europene: râsul (Lynx lynx), ursul (Ursus arctos) şi lupul (Canis lupus)”, precizează APNR.
Parcul Naţional Retezat este unul dintre cele 22 de parcuri naţionale şi naturale administrate de Regia Natională a Pădurilor – Romsilva, fiind situat în sud-vestul ţării, în judeţul Hunedoara.