„Când o organizație catalogată drept teroristă de către SUA și UE lansează atacuri împotriva Israelului, are un singur motiv: stârnirea sentimentului antisemit din partea statelor aliate lor, teroriștilor.
Orice om dotat cu rațiune și întreg la minte știe că Israel este o superputere militară. Cu ei nu te pui, mai ales când n-ai nici motive, dar nici dreptate. Punct.
Se mai știe că în momentul în care le trimiți o rachetă, pe lângă faptul că ți-o interceptează, îi făcută praf înainte să atingă solul și îți trimit 2-3 în schimb. Opera faimosului sistem anti-rachete „Iron Dome”. Să te înveți minte data viitoare.
Și nu doar puterea armelor este de partea adevărului, ci și istoria care, de-a lungul timpului, ne-a arătat cât de superior este Israel în comparație cu țările vecine din Orientul Mijlociu. Ar fi suficient să ne amintim doar de renumitul Războiul de Șase Zile. Șase zile în care întregul mapamond s-a boldit în fața unui paradox greu de conceput. O țară, mai mică din punct de vedere teritorial și demografic, a învins trei țări cu mult mai mult pământ și populație. În doar 6 zile, repet. Am putea afirma că a fost o adaptare a evenimentului biblic „David și Uriașul Goliat”.
Oare nu a fost o lecție suficientă? De bună seamă că filistenilor nu le convine. Și în Vechime s-au împotrivit, dar mai rău și-au făcut. Invidioși au existat și vor exista în continuare, de aici și antisemitismul sub acoperire parcă din ce în ce mai implantat și promovat din umbră în societate. Lipsa de înțelepciune și pricepere, ghidată de ură și revanșă, generează suferință. Ceea ce-i destul de trist și tulburător. Familii despărțite, copii, femei și vârstnici loviți de cruntul destin al războiului. Război legat de acte teroriste. Acte care zguduie eforturile de menținere și consolidare a păcii la nivel național și pe plan geo-politic. De la crearea Societății Națiunilor, trecând prin apărația ONU și până în ziua de azi. Era consumistă.
Vă convine sau nu, ei sunt poporul ales de Dumnezeu. Și nu-i noutate, scrie în Scriptură. Așa au fost și vor rămâne în continuare. Acolo se nasc oameni cu creier. Deși adevărat, nici n-ar trebui să mai amintim despre dezvoltarea tehnologică sau înflorita economie. La fel și despre bogata agricultură, în pofida faptului că terenul nu este cel mai propice.
Dar, până la urmă, se împlinesc cele scrise. Ceea ce-i bine, foarte bine.”
Sergiu Senciuc.