Profesorul de sport condamnat după ce a agresat doi elevi, la şcoală, în Bistriţa, a fost încătuşat de jandarmi chiar în faţa unităţii de învăţământ. Bprbatul a vrut să se întoarcă la catedră, părinţii nu l-au lăsat.
Profesorul de sport din comuna Şanţ, judeţul Bistriţa-Năsăud, condamnat la patru luni de închisoare cu suspendare după ce a lovit doi elevi, a fost încătușat, în această dimineață, când a forțat accesul în școală.
Mai mulţi părinţi s-au adunat la școala din localitatea Şanţ pentru a-i interzice profesorului să intre la ore. Conflictul între părinţii elevilor şi profesor a escaladat, profesorul manifestându-se violent verbal.

Profesorul de sport din Șanț a încercat să se întoarcă la școală, deși se înțelesese cu conducerea Inspectoratului Școlar, a comunei și a școlii să rămână în concediu până în luna martie. Se pare că profesorul s-a răzgândit și în această dimineață a încercat să intre în școală la ore, dar a fost întâmpinat cu proteste de zeci de părinți care nu vor ca profesorul să se mai întoarcă la catedră.

Mai mult, profesorul nu a putut prezenta conducerii școlii nici de această dată actul medical din care să rezulte că este testat psihologic și declarat apt de muncă.

Părinții s-au așezat în fața școlii și nu i-au permis profesorului de sport să intre. Acesta, enervat la culme, a început să îi jignească și a devenit agresiv cu părinții.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Bistrița, Georgeta Câșvan, a declarat că jandarmii au intervenit şi l-au imobilizat pe profesor, l-au încătuşat şi l-au condus la secţia de Poliţie. Acesta a fost amendat cu 500 de lei.