O nouă ofertă a Guvernului către profesori: 4.000 de lei net pentru personalul didactic şi auxiliar şi 1.500 lei net, în două tranşe
Premierul Nicolae Ciucă s-a întâlnit marţi cu liderii federaţiilor sindicale din Educaţie, aflate în grevă de mai bine de o săptămână. Acesta le-a propus sindicaliştilor, până la intrarea în vigoare a noii grile de salarizare, un venit net de 4.000 de lei, alocat în două tranşe.
Potrivit unui comunicat al Guvernului, premierul s-a întâlnit la Palatul Victoria cu reprezentanţii liderilor sindicatelor din Educaţie, discuţie la care a participat şi ministrul Educaţiei, Ligia Deca.
În privinţa majorărilor salariale solicitate în cadrul noii grile din viitoarea Lege a salarizării personalului plătit din fonduri publice, premierul Nicolae-Ionel Ciucă a prezentat garanţiile privind confirmarea utilizării ca reper pentru salariul debutantului pentru baza grilei de salarizare din învăţământ la nivelul salariului mediu brut pe economie. Astfel, la nivelul coaliţiei de guvernare, aşa cum a fost deja convenit şi ulterior prezentat luni, 29 mai a.c., în cadrul întâlnirii liderilor coaliţiei cu reprezentanţii sindicatelor din educaţie, va fi asumat un acord în acest sens, iar la nivelul Guvernului va fi adoptat un Memorandum ce va fi publicat în Monitorul Oficial al României”, a transmis Guvernul.
Conform acestuia, până la intrarea în vigoare a noii grile, în condiţiile în care deja prin măsurile luate toate veniturile personalului din Educaţie au ajuns la maximul din grilă, „au fost consolidate asigurările privind resursele necesare pentru alocarea de sume tranzitorii, astfel încât fiecărui angajat dintre cei aproape 270.000 din categoria personalului didactic şi didactic auxiliar să fie alocat un venit net de 4.000 de lei, în două tranşe, începând cu luna iunie, iar celor 65.000 din categoria personalului nedidactic un venit net de 1.500 lei, în două tranşe, începând cu luna iunie”.
Reprezentanţii Guvernului susţin că aceste măsuri asumate la nivelul Guvernului vin în completarea alocărilor bugetare deja implementate de către actualul Executiv privind majorarea la maximul grilelor prevăzute de Legea 153/2017 întregului personal din Educaţie, alături de investiţiile în infrastructura sistemului de învăţământ.
sursa Mediafax