Liderul interimar PSD, Marcel Ciolacu, a declarat marți seară, la TVR 1, că fără PSD nu mai este democrație în România pentru că democrația presupune să existe și putere și opoziție, iar singurul partid de opoziție este cel social-democrat, după ce președintele Klaus Iohannis a declarat marți că moțiunea simplă depusă de PSD în Senat a fost o „golăneală”.
„Suntem cred că deja obișnuiți cu această atitudine față de PSD a președintelui Romaniei. Sper că din tot sufletul să fie atitudinea președintelui din primul mandat. Aștept cu nerăbdare atitudinea președintelui pentru cel de-al doilea mandat. Este posibil să fi rămas în jocul politic din campania electorală. Domnul președintele Klaus Iohannis este atât președintele dvs cât și al meu, e președintele tuturor românilor. Democrația într-un stat există atâta timp cât există putere și opoziție. Singurul partid de opoziție este PSD. Dacă PSD dispare în România nu mai există democrație, deoarece nu mai există opoziție”, a spus Marcel Ciolacu, la TVR1.

Președintele interimar al PSD a afirmat că depunerea unei moțiuni simple reprezintă un drept constituțional al opoziției.

„ Cred că aceștia sunt termenii constituționali în care președintele ar trebui să așeze lucrurile. Depunerea unei moțiuni este un drept constituțional al opoziției. Moțiunile simple sunt clar destinate unor personaje precum ministrul Finanțelor, domnul Citu. La investire, când domnul Orban este primul minsitru desemnat, Parlamentul României, indiferent că sunt și PSD-iști acolo, Parlamentul nu a dat un aviz favorabil domnului Citu. Domnul Orban nu a ținut cont.Votul în regulamentul Senatului este secret, nimeni nu știe cine a votat și ce a votat. A trecut la limită moțiunea, dar important este faptul că e un exercițiu democratic față de un personaj deja, din punctul meu de vedere, deja depășit în funcția de ministru al Finanțelor”, a subliniat Ciolacu.
El l-a ironizat pe ministrul de Finanțe, susținând că „dacă un euro se întâlnește Florin Cîțu, acesta îl salută cu „Give me five”.