Calendarul Evaluarilor la clasele a II-a, a IV-a si a VI-a. Cand incep testarile
Evaluarea Nationala 2023 la clasele a II-a, a IV-a si a VI-a se va desfasura in perioada 9 mai-25 mai, potrivit calendarului anuntat de Ministerul Educatiei. Primii care intra la testari sunt elevii de clasa a II-a. In acest articol va prezentam Calendarul si Metodologia Evaluarii Nationale.
Calendar Evaluare Nationala 2023 la clasa a II-a
9 mai 2023: Limba romana / limba materna (scris)
10 mai 2023: Limba romana / limba materna (citit)
11 mai 2023: Matematica
12 mai 2023: Limba romana pentru minoritatile nationale (scris si citit)
Calendar Evaluare Nationala 2023 la clasa a IV-a
16 mai 2023: Limba romana
17 mai 2023: Matematica
18 mai 2023: Limba materna
Calendar Evaluare Nationala 2023 la clasa a VI-a
24 mai 2023: Limba si comunicare
25 mai 2023: Matematica si Stiinte ale naturii
Notele de la Evaluarile Nationale pentru clasele a II-a, a IV-a si a VI-a nu se trec in catalog, nu se anunta public, doar se comunica parintilor si ajuta invatatorii si profesorii sa identifice eventualele lacune ale elevilor.
Fiecare test de la Evaluarea Nationala este evaluat de catre doua cadre didactice evaluatoare, dintre care unul este invatatorul/ institutorul/ profesorul pentru invatamantul primar de la clasa. Corectarea testelor se realizeaza in termen de maxim 7 zile de la sustinerea lor.
Ulterior corectarii, fiecare parinte/ reprezentant legal este invitat la scoala sa ia la cunostinta rezultatele, in mod individual si privat. Invatatorul clasei arata testul, explica acordarea codurilor in functie de greselile avute si intocmeste un proces verbal semnat de catre parinte.
Rezultate Evaluarea Nationala 2023
Rezultatele individuale la Evaluarea Nationala sunt cuprinse in fisele de evaluare si sunt supuse unui proces de analiza de catre cadrul didactic si de catre colectivul de catedra din fiecare unitate scolara. In urma acestei analize, cadrul didactic decide, acolo unde este cazul, elaborarea planului individualizat de invatare al elevului, instrument fundamental de remediere/dezvoltare/orientare care cuprinde informatii diagnostice si prognostice in vederea orientarii si optimizarii invatarii.
Decizia privind elaborarea planului individualizat de invatare al elevului se ia coroborand rezultatele la EN cu datele si observatiile inregistrate de-a lungul parcursului educational al elevului.
Planurile individualizate de invatare ale elevilor sunt comunicate parintilor/reprezentantilor legali ai elevilor.
sursa portalinvatamint. ro