Guvernul ia in calcul angajarea raspunderii pentru proiectele de lege privind alegerea primarilor in doua tururi, desfiintarea Sectiei se Investigare a infractiunilor din Justitie (SIIJ) si desfiintarea pensiilor speciale. „Daca vom vedea ca Parlamentul blocheaza in continuare niste proiecte de interes public pe care foarte multi romani le asteapta este foarte posibil sa mai apelam la angajarea raspunderii”, a declarat vicepremierul Raluca Turcan.
„In momentul in care incepe sesiunea parlamentara avem cateva proiecte extrem de importante la care tinem pentru a fi votate in Parlament. Acelea sunt alegerea primarilor in doua tururi si de asemenea revenirea la alegerea presedintilor de consilii judetene. Este vorba si de proiectul de lege pentru desfiintarea Sectiei de Investigare a Infractiunilor din Justitie. Sa spunem ca acestea trei sunt extrem de importante.Am apelat la angajarea raspunderii atunci cand proiecte importante nu au putut fi realizate in Parlamentul Romaniei. Practic toate proiectele de lege pe care ne-am angajat raspunderea au fost fie blocate in Parlament fie aveam toate semnalele ca urmau sa fie macelarite in Parlamentul Romaniei”, a declarat miercuri vicepremierul Raluca Turcan, citata de Mediafax.
Raluca Turcan a mai adaugat ca angajarea raspunderii nu urmareste „ocolirea” rolului Parlamentului si eficientizarea deciziilor publice.
Asadar, daca vom vedea ca Parlamentul blocheaza in continuare niste proiecte de interes public pe care foarte multi romani le asteapta este foarte posibil sa mai apelam la angajarea raspunderii. Nu o facem ca o modalitate de a sari rolul Parlamentului si pur si simplu pentru eficienta in decizia publica.Am apelat la angajarea raspunderii atunci cand proiecte importante nu au putut fi realizate in Parlamentul Romaniei. Practic toate proiectele de lege pe care ne-am angajat raspunderea au fost fie blocate in Parlament fie aveam toate semnalele ca urmau sa fie macelarite in Parlamentul Romaniei”, a mai adaugat Turcan.