Doris Rai „Femeia Europeană” a fost director al AJOFM BN, fost consilier județean din partea PNL. Ea s-a retras din Consiliul Județean și a început să fie activă pe rețelele de socializare, acolo unde sesizează, punctează sau amendează anumite aspecte legate de administrația locală. Deși a ieșit din politică de câțiva ani, Doris Rai „nu iartă deloc actuala administrație bistrițeană” ori de câte ori are ocazia, prin postările sale pe contul de Facebook.
„Spuneti-mi voi unde, în ce zonă a orașului, ați vedea Bistrița modernă ridicându-se? Am câteva idei, dar, așa cum am mai spus, vreau să decidem împreună.
Bistrița e a noastră,nu a lor!
Când ceea ce spun deranjează, înseamnă că ating niște interese. Se pare că ultima postare a deranjat ceva interese…imobiliare, dar mesajele de intimidare nu mă afectează.
Nu am de gând să fiu pe placul tuturor și chiar deloc pe al celor cu interese financiare când e vorba de Bistrița. Acest oraș e al tuturor, aici trebuie să trăim fericiți și mulțumiți cu toții.
Revenind la lucruri cu adevărat importante, dacă la conducerea Primăriei Bistrița am fi avut, în ultimii 12 ani mai ales, pe cineva care să țină și partea bistrițenilor, orașul nu ajungea unul al discordiei. Mereu au fost câțiva la masa negocierilor, iar printre ei nimeni sau prea puțini care să susțină interesul oamenilor, să le apere liniștea și confortul.
Este evident că Bistrița are nevoie de o dezvoltare imobiliară, dar nu de una haotică, ci de una bine gândită, care să aducă liniștea și traiul tihnit tuturor.
Nu credeți că ar fi bine să gândim o zonă sau mai multe ale orașului, în care să se dezvolte Bistrița modernă, nouă?! Cum ar fi să stabilim o dată pentru totdeauna care sunt zonele unde se pot dezvolta cartiere de case și să găsim alte zone destinate construcțiilor de blocuri?!
Dacă tot vrem o țară ca afară, nu ar fi bine să facem mai întâi drumurile și să tragem utilitățile, să stabilim din timp care vor fi zonele în care Primăria Bistrița va elibera autorizații de case și unde de blocuri? Să proiectăm spații verzi, parcuri, locuri de joacă înainte de nașterea fiecarui cartier nou?
Uitați-vă în jurul Bistriței, unde s-au ridicat în ultimii ani cartiere cu case. Cât se merge cu mașina până la primul parc? Dar până la prima grădiniță sau școală? Dacă a mai apărut și un bloc în vecini, s-a dus și liniștea pentru care ați făcut tot sacrificiul personal și material.
Vor fi mulți care vor spune că nu se poate. Dar eu vă spun că se poate. Cu predictibilitate, cu viziune, având mereu în față interesul bistrițenilor și nu doar al unor grupuri de interese.
Se doresc blocuri noi? Foarte bine. E nevoie. Dar cum ar fi să facem un cartier nou, cu o arhitectură nouă, modernă, cu parc, cu grădinițe și școli calibrate pe situația demografică a noului cartier? Sunt cartiere care îmbătrînesc, au nevoie de liniște, fiecare zonă are nevoile ei. De ce să nu gândim totul din timp, să ne organizăm viitorul împreună?
Aud astăzi că pe centură, un dezvoltator imobiliar pregătește să ridice câteva blocuri. În zona industrială, unde locatarii să inspire tot praful de pe șosea, iar copiii să se joace la marginea unui drum cu trafic intens? Cum va fi calitatea vieții acelor locatari? La ei se gândește cineva? Poate fi blocul frumos, bine construit, dacă la calitatea vieții locatarilor nu s-a gândit nimeni.
Unora li se va părea o utopie ceea ce spun. Că știm cu toții interesele și decât să căutăm soluții e mai bine să zicem nu se poate și să ne luăm gândul.
Doar pentru că spun unii că nu se poate, trebuie să îi credem și să renunțăm!? Lumea s-a schimbat, totul se poate, când vrei, știi, poți și găsești oamenii care, la fel ca și tine, s-au săturat de jocuri și interese când e vorba de Bistrița.
Bistrița e a noastră, nu a lor! „
Felicitari pt. implicare doamna DORIS ! Astept sa luati legatura cu VERZII si BISTRITA CIVICA pt. ca noi ne-am spus deja parerile intr-o conferinta de presa comuna dand de exemplu strazi din B-ta unde harababura urbanistica intrece bunul simt si tampenia administratiei este la loc de cinste. Ceea ce nu a reusit dictatorul Ceausescu se face astazi la B-ta. Demolari de case din perioada interbelica si construirea de blocuri intre case. Este cazul strazii N. Balcescu si St. O Iosif. Veniti alaturi de noi sa sustinem idei comune . Succes in ceea ce faceti !
Asa e ..Bistrita trebuie sa dezvolte in Cluj. Noi trebuie sa ramanem la nivel de sat …Bravo!!..sa fie liniste..si case …Nu blocuri intre case …
Pt ca spatiile verzi sa nu mai faca cu ochiul edililor lacomi, prosti si infractori trebuie in regim de urgenta facut CADASTRUL VERDE al orasului. Peste tot in tara incepand cu capitala este tras la indigo aceasi poveste de fond funciar. Apare in loc de spatii verzi curti, constructii, si edilii au sansa sa scape de lege si pedepse facandu-si de cap. Prietenii nostri de la ECO CIVICA si AGENT GREEN ne-au transmis multe lucruri interesante pe care le regasim si la Bistrita. Adica matrapaslacuri cu fentarea legislatiei. HO ….pana cand !