Secretarul de stat în Ministerul Justiției, Av.Diana Morar, președinta OFL Bistrița-Năsăud, a avut un rol foarte important în elaborarea legislației cu privire la acordarea somajului tehnic și pentru angajații ONG-urilor care sunt afectați de criza provocată de răspândirea noului coronavirus.
Într-o postare pe contul său de Facebook, Ana Dragu, cea care coordonează activitatea Centrului de Resurse și Referință în Autism „Micul Prinț” Bistrița, mulțumește tuturor celor care în aceste zile au fost alături de cei care își desfășoară activitatea în centru: „O dată cu noua ordonanță, inclusiv angajații din ONG-uri pot beneficia de șomaj tehnic, așa cum era și normal, că și noi plătim taxe și impozite pe salarii ca să facem treaba statului de a asigura acces la terapie pentru categoriile vulnerabile.
Vreau să le mulțumesc tuturor oamenilor politici, colegilor, jurnaliștilor și șefilor de instituții, influencerior și non influencerilor, părinților și prietenilor care s-au implicat în obținerea acestor drepturi.
Mulțumiri speciale dommului Emanuel Ungureanu și doamnei Diana Morar și vrăjitorului financiar Sorin Cot.
Mulțumiri celor care au ales să ne susțină financiar în această perioadă dificilă, PĂRINȚILOR care s-au adaptat la noua situație, dr. Muresan Gavrilas, dr. Claudiu Stefan Mirescu și alții.
Celor care au afirmat că ne victimizăm și facem circ gratuit le amintesc că nu în urmă cu mult timp FIX, dar FIX așa făceau și ei când venea vorba despre obținerea unor drepturi. Rușinea e de partea voastră, dragii mei. E ca un fel de schimbare oportunistă a bărcii. Brusc ne pasă de salariații din instituții mai mult decât de cei din ONG-urile în ale căror tranșee am luptat.
Faptul că noi, ca Federație de Autism FEDRA ne gândim și la drepturile angajațiilor nu doar la cele ale beneficiarilor este un gest de responsabilitate. Fără personal, copiii și adulții cu dizabilități care beneficiază de terapie în centrele noastre NU ar avea unde să se întoarcă după criză,
Copiii și tinerii cu dizabilități sunt cei mai afectați din punct de vedere psihologic de această pandemie, de schimbarea radicală a rutinei, ei înregistrează regrese semniticative și tot de ei trebuie să avem grijă în aceste vremuri înfricoșătoare. Mai ales, trebuie să avem grijă să AIBĂ unde să se întoarcă pentru a reînvăța abilități de socializare, comunicare, comportamente adaptative, acum în extincție.
Vă mulțumim!”