Preşedintele Klaus Iohannis a început, joi, consultările cu partidele parlamentare, pentru formarea unui nou Guvern, după demiterea Executivului.
Delegaţia PNL este formată din liderul Ludovic Orban, vicepremierul Raluca Turcan, Florin Cîţu, Robert Sighiartău.
Ludovic Orban, prin moţiune de cenzură.
Consultările cu PNL au durat în jur de 20 de minute. Mandatul PNL a fost de a-l propune pe Ludovic Orban premier, iar liberalii să pice în Parlament două guverne pentru a se ajunge la anticipate.
„I-am prezentat preşedintelui susţinerea pentru a se ajunge la alegeri anticipate”, a spus după consultări Ludovic Orban.

Liderul PNL a anunţat începerea negocierilor cu toţi partenerii din Parlament, pentru anticipate.

Ludovic Orban a mai declarat că este extrem de mulţumit de activitatea Guvernului său.

„Din punctul meu de vedere, putem continua în aceeaşi formulă”, a mai arătat Orban, precizând că acest lucru se va stabili într-o şedinţă a conducerii PNL.

Despre un posibil atac la CCR, dacă preşedintele Klaus Iohannis îl va numi tot pe el premier, Ludovic Orban a explicat că potrivit Constituţiei, şeful statului are atributul numirii premierului, iar în prezent nu există o majoritate clară care să impună un alt premier.

„Din punctul meu de vedere, se poate ajunge la anticipate”, a afirmat Orban.

„Ne vom bate, începând cu săptămâna viitoare, să scoatem proiectele privind alegerea primarilor în două tururi, care sunt blocate la comisia de cod electoral. Fostul preşedinte al comisie a comunicat că această comisie nu mai există, deci nu există niciun impediment să nu se pună pe ordinea de zi aceste proiecte de lege”, a explicat Orban, despre cum va reuşi PNL să impună alegerea primarilor în două tururi.