de Mihai Sărmășan
Fotograful bistrițean Darius Cîrmaci, a realizat un aceste zile câteva imagini superbe care surprind instantanee de vară cu Lacul Colibița.
Satul transformat într-o stațiune cu renume, Colibița, se bucură de o amplasare pitorească: pe Valea Bistriței, între doi munți – Bârgăuu și Călimani. Ca să ajungi la Lacul Colibița trebuie să străbați drumul care șerpuiește dincolo de Bistrița-Bargaului și care te conduce (preț de vreo 7km) către o zonă sălbatică, dar frumoasă.
Despre satul Colibița se spune că ar fi existat încă din anul 1850, ce-i drept, pe atunci având doar 14 locuitori care-și duceau traiul zilnic în colibele lor (de unde si numele de “Colibița”). Legendele locului povestesc cum că pe fundul lacului ar exista o parte din casele scufundate, inclusiv vechea biserică din Colibița.
Astăzi, frumusețea lacului de acumulare și proprietățile curative ale aerului din Colibița atrag foarte multi turiști români și străini. Aerul este atât de curat și bogat în ozon încât poate vindeca orice bolnav de tuberculoză.
Colibița este o zona excelentă pentru liniște și relaxare. Cadrul natural îi asigură un farmec aparte, oferindu-le turiștilor spațiul perfect pentru excursii și drumeții montane, pescuit, înot, caiac, ciclism și nu în ultimul rând, plimbări cu sania în timpul iernii. Apoi, există câteva atracții turistice interesante în regiune pe care le poți vizita: Castelul Dracula de lângă Pasul Tihuța, Tăul Zânelor, izvorul de apă minerală Borcut și Vârful Bistricioru, pentru amatorii de trasee turistice.
sursa foto: Facebook Darius Cîrmaci