Marcel Ciolacu a anuntat, marti, ca va avea o intalnire cu Victor Ponta pentru a-l convinge sa voteze motiunea de cenzura. Ciolacu a dat asigurari ca motiunea de cenzura va trece.
„Sunt suficiente voturi, asta inseamna ca avem mai mult de 233”, a sustinut Ciolacu.
Intrebat daca a vorbit si cu Victor Ponta, Ciolacu a spus ca urmeaza sa se intalneasca in aceasta seara cu el. „Da, este posibil sa ma vad cu domnul Ponta in aceasta seara, si nu numai dansul”, a mentionat seful PSD. „Avem voturile necesare sa cada Guvernul Orban”, a tinut sa sublinieze inca o data Ciolacu.

El s-a aratat foarte deranjat ca Guvernul Orban a adoptat mai multe ordonante de urgenta in sedinta de marti.

“O premiera in Romania ca in aceeasi zi sa intri in sedinta de Guvern cu 24 de OUG, un record mondial cred ca absolut in orice stat democratic”, a sustinut Ciolacu.
Ulterior, Victor Ponta a confirmat ca va vota motiunea de cenzura.

„Asa cum am spus: un Guvern care afecteaza drepturile fundamentale ale romanilor la Sanatate si Educatie – este un Guvern care trebuie pedepsit ; in Parlament si la vot de catre cetatenii afectati in mod direct!”, a scris Ponta pe Facebook.

Motiunea de cenzura initiata de PSD si sustinuta de UDMR va fi dezbatuta in Parlament miercuri, de la ora 12:00, au decis Birourile Permanente ale celor doua Camere.