Ministrul Sănătăți și directorul Spitalului Clinic Județean Cluj, profesor Claudia Gherman, directorul Spitalului Clinic Județean Cluj au semnat, azi, la Târgu Mureș, contractul pentru construcția unui modern spital de neurochirurgie din România.
La ceremonia oficială a fost prezent și profesorul de neurochirurgie Ștefan Florian, de la Clinica de Neurochirurgie din Cluj Napoca.
”Va fost fi cel mai modern spital de neurochirurgie din România. Mă bucur că, în sfârșit, un vis mai vechi de-al meu se va împlini. Pacienții care vor ajunge la noul spital vor avea condiții ca în cele mai mari spitale din vestul Europei. Vor fi șapte săli de operație, 105 paturi permanente, din care 79 pe secția de neurochirurgie și 26 de terapie intensivă. Aparatura cu care va fi dotat spitalul va fi cea mai modernă în acest domeniu al medicinii”, a declarat profesorul Ștefan Florian (foto articol – n.n.).
Proiect finanțat prin PNRR
Noul spital de neurochirurgie va funcționa în clădirea fostului spital de Boli Profesionale de pe strada Pasteur. Aceasta va fi complet refăcută din temelii, prin extinderea de spații existente și amenajarea de altele noi.
La ceremonia oficială a fost prezent și profesorul de neurochirurgie Ștefan Florian, de la Clinica de Neurochirurgie din Cluj Napoca.
Proiectul prevede ca 95% din valoarea totală a investiției, de 39.2 milioane de euro să fie asigurată cu fonduri din PNRR.
”Este un proiect foarte important pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj și pentru echipele care lucrează la implementarea acestuia. Aprobarea finanțării prin PNRR vine în momentul în care partea de construcție și recompartimentare a avansat semnificativ. Vom face tot ceea ce este necesar pentru a respecta termenele și cerințele continuării investiției. Mulțumim Ministerului Sănătății pentru evaluarea obiectivă”, a declarat prof. dr. Claudia Gherman, managerul SCJU Cluj.
Proiectul profesorului Florian a fost unul foarte bine scris
Secretarul de stat din Ministerul Sănătății, Alexandru Rogobete a explicat de ce a fost ales proiectul de la Cluj, în detrimentul altora, promovate de Consiliul Județean Cluj.
„Din punct de vedere tehnic pot spune că proiectele depuse au fost clare, dimensionate corespunzător și justificate din punctul de vedere al nevoilor de servicii medicale. În Ministerul Sănătății observăm o dorință națională de dezvoltare și de perfecționare a actului medical”, a declarat secretarul de stat Alexandru Rogobete.
sursa : foaiatransilvana.ro