Un atac cibernetic lansat recent asupra clienților unei bănci care are foarte mulţi clienţi şi în România a compromis parțial datele personale a zeci de mii de utilizatori, dar reprezentanţii băncii au declarat că fondurile nu au fost compromise.
Revolut Bank a precizat într-un comunicat că nu au fost accesate fondurile clienților afectați de atacul cibernetic, iar toți utilizatorii și-au putut folosi cardurile ca de obicei.
Am identificat imediat și am izolat atacul pentru a-i diminua semnificativ efectele”, au transmis reprezentanții Revolut. Potrivit acestora, hackerii nu au reușit să acceseze fonduri. Mai mult, clienții afectați au fost contactați prin email și înștiințați cu privire la atac.
Recent, Revolut a fost ținta unui atac cibernetic. Acesta a condus la accesul unei terțe părți neautorizate la detaliile unui procent foarte mic de clienți (0,16%), pentru foarte puțin timp.
Am identificat imediat și am izolat atacul pentru a-i diminua semnificativ efectele și i-am contactat pe clienții afectați. Clienții care nu au primit informarea prin email nu au fost afectați. Pentru a fi foarte clari, precizăm că nu au fost accesate sau sustrase fonduri. Banii clienților au fost și sunt în siguranță, la fel ca întotdeauna.
Toți clienții își pot accesa fondurile și pot folosi cardurile ca de obicei. Astfel de incidente sunt tratate de noi cu maximă seriozitate și dorim să le prezentăm cele mai sincere scuze clienților care ar fi putut fi afectați de acest incident, asigurându-i că securitatea lor și a datelor lor sunt o prioritate de top pentru Revolut”, au transmis reprezentanții Revolut.
Aplicația Revolut, utilizată de zeci de milioane de oameni din toată lumea. Revolut este o aplicaţie financiară care s-a lansat în 2015 în Marea Britanie, cu servicii de transfer de bani şi schimb valutar. În prezent, peste 20 milioane de clienţi persoane fizice din lume şi mai mult de 500.000 de clienţi B2B folosesc serviciile aplicaţiei pentru a realiza peste 250 de milioane de tranzacţii pe lună.